Kassaservice utan kassaservice

I går var köerna långa på Svensk Kassaservice i Umeå. Redan innan stängningsdags klockan ett stängdes kontoret för kunder. Varken pengar eller personal räckte till för alla som ville hämta sin skatteåterbäring.
Det var hundratals personer som inte kunde göra sina ärenden på Svensk kassaservice. I Umeå fick de sista kunderna vända utan pengar trots att de köat närmare en timme. Två luckor bara, var öppna, i hela kommunen med över hundratusen innevånare. Svensk kassaservice har i hela länet bara två lördagsöppna kontor, ett i Umeå och ett i Skellefteå. - Svensk Kassaservice har varit väl förberedda och gjort noggranna beräkningar inför utbetalningarna av årets skatteåterbäringar, säger Birgit Karlsson som är informationsansvarig för Posten Norrland Inte någon annanstans i landet har kontanterna tagit slut på grund av skatteutbetalningarna. Birgit Karlsson beklagar att det hände i Umeå. Sedan förra årets kundtopp med skatteåterbäring att hämta har Svensk kassaservice minskat öppettiderna på en del kontor - och det närmaste halvåret stängs fler kassakontor i Umeå och Skellefteå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".