TRAV

V75 på Umåker lockade storpublik

Det blev stor puplikfest på Umåker travbana vid V75 på lördagen. Tävlingarna lockade 7435 åskådare som njöt av vädret och sporten. Det blev ingen länsseger i V75. Bästa placering nådde Umåkers Ove A Lindqvist som körde favoriten Clear Sign till en andra plats i Silverdivisionen. Segern i klassiska loppet Guldbjörken gick till hästen Acclaim och kusken Håkan ”Hockey” Eriksson.

Rätt V75-rad blev: 1, 15, 4, 6, 8, 1, 2.
Utdelning på 7 rätt: 20 780 kronor.
Det blev alltså ingen länsseger i V75 i år heller, men det blev totalt två pallplatser. Det blev en andra plats för Ove A Lindqvist i Silverdivisionen med Clear Sign och i stoloppet som gick i andra avdelningen på V75 kom Skellefteås Leif Eriksson med hästen Fia Fiktiv på tredje plats. Skelleftehästen Face the Evil kom på fjärde plats i Guldbjörken i Gulddivisionen. I Vårbjörken blev det en fjärde plats för Håkon Jo och kusken Jan Norberg. I samma lopp nådde Skellefteås Jens Eriksson en sjätte plats med hästen Nickel Tabac. I klass 1 blev det en sjätte plats för Sandvångens ligist och kusken Leif Eriksson. I avslutande Bronsdivisionen blev det en fjärde plats för hästen G.Q. MAN som tränas av Umeås Mats Bucht.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".