Levi lovordar skuggbudget

Oppositionen lade idag sina skuggbudgetar och det gemensamma för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är att man vill ge kommuner och landsting mer pengar än den borgerliga regeringen.
Levi Bergström (S) landstingsråd säger att det för landstinget i Västerbottens län skulle innebära en klar förbättring om man redan i år fick mer pengar som oppositionen föreslagit.

– Vi skulle behöva varsla färre anställda och till skillnad mot den borgerliga regeringens förslag så skulle vi få pengar redan i år, säger Levi Bergström.
Landstingets underskott beräknas bli en halv miljard kronor för de kommande tre åren och Levi Bergström säger att det kan bli nödvändigt att höja landstingsskatten med en krona nästa år (2010). Det skulle för landstingets del innebära 400 miljoner kronor och räcka till 1 000 tjänster.

Socialdemokraternas partidistrikt är emot att landstingsskatten höjs. Beslut om skattehöjning och besparingar inom landstinget presenteras 19 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".