1 av 2
Sandra Lundmark sångerska från Skellefteå ihop med sin manager Sandra Öhlén stod först i den långa kön på Nolia. Foto Peter Öberg.
2 av 2
500 förhoppningsfulla kom till dagens uttagning i Idol i Umeå. Foto Peter Öberg
Umeå

500 köade till Idol på Nolia

På söndagen var det norra Sveriges tur att gå på uttagningen till TV-programmet Idol. På förmiddagen öppnade dörrarna på Nolia i Umeå och utanför stod närmare 500 förhoppningsfulla i kön.

Umeå är sista stoppet på Idols våruttagning. Tidigare har uttagningar, eller så kallade auditions, gjorts i Göteborg, Gävle, Malmö och Stockholm. De som går vidare möts i en slutaudition i Stockholm.

Enligt TV4 ska tvåtusen personer ha dykt upp på de två uttagningarna i Göteborg.  Som sökande måste man ha fyllt 16 år före 1 maj 2009. Det finns ingen övre åldersgräns.

Tävlande under 18 år måste ha förälders eller målsmans underskrift. Det är tillåtet att ta med ett instrument förutsatt att det tar högst två minuter att rigga upp.

Peter Öberg
peter.oberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".