Samhall flyttar tillverkning till Åsele

En del av Samhalls tillverkning i Söderhamn och Överkalix flyttas till Åsele. Det är tillverkningen av kablage till företaget Ericsson AB som nu koncentreras till länet.

Flytten och koncentrationen av kabeltillverkningen till Åsele innebär inte att det kommer att bli fler anställda där, säger Henry Magnusson regionchef Samhall.

För Åseles del kommer det att betyda en jämnare arbetsbörda. Mer att göra kan det även bli i Lycksele det säger Henry Magnusson. Samhall planerar att investera mellan 5 och 10 miljoner kronor i industriproduktionen i norr- och västerbottens län.

För att det ska bli fler anställda krävs att staten och regeringen skjuter till mer pengar och att Samhall får uppdrag som är meningsfulla. Åsele har som alla andra enheter inom Samhall ett visst antal timmar per år som man får betalt för och som räcker till ett visst antal anställda.

I dag är omkring 700 personer i länet anställda på Samhall

Reporter Inga Korsbäck

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista