Sveriges Radio halverar feministisk bevakning

Sveriges radios feministiska program freja! och jämställdhetsprogrammet Lika villkor läggs ner efter nyår. Det beslutet fick de båda redaktionerna på SR Västerbotten idag.
Programmen sänds i P1 och ledningen för P1 vill att SR Västerbotten istället ska producera ett nytt halvtimmeslångt program om feminism och jämställdhet. Med de planerna halveras SRs feministiska bevakning. - Det här är förödande för vår bevakning av jämställdhet och feminism i Sverige. Det kommer definitivt påverka bevakningen av de här frågorna internationellt när våra resurser minskas så mycket. Det är skrämmande att det här händer i ett land som anses vara ett av världens mest jämställda, säger Gunilla Nordlund som är projektledare för freja! och arbetat med feministiska frågor i snart 20 år inom Sveriges Radio. freja! som startade som Radio Ellen redan 1982 har tidigare varit ett dagligt feministiskt program men sänds nu en gång i veckan. Lika villkor som tar upp jämställdhet mellan kvinnor och män sänds idag en gång i veckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".