Umeå

Gränslöst ledarskap skapar jobb

Gränslöst ledarskap är ett unikt projekt där ABF, FUB, Studieförbundet vuxenskolan, Umeåkommun, Universitetet och Arvsfonden, håller på att skapa en ledarutbildning för och med personer med funktionsnedsättning.

Lär dig allt du behöver kunna om fåglar, Hawaiisk massage för hemmabruk, eller släpp loss i en fartfylld linedancecirkel. Förbättra sin kondition med innebandy och vattengympa.Gillar du hästar prova dina travkunskaper, eller utforska din fantasi i en spännande teatercirkel.

Det finns inga gränser för vad du kan lära dig på Gränslöst Ledarskap där sju personer med någon form av funktionshinder i Umeå utbildas till studiecirkelledare.

Jeanette Lindgren och Niklas Milton är projektledare och idéen till det unika gränslösa projektet började redan för flera år sedan när de båda arbetade i en teatergrupp för personer med funktionshinder.

Projektet handlar om hur arbete och en meningsfull sysselsättning är viktiga och centrala ingredienser för människors välbefinnande.

– Vi ville vända på steken, hitta nya vägar och lösningar på frågan om arbete och sysselsättning för personer med funktionsnedsättning eftersom dessa personer ofta befinner sig i ett gränsland mellan lönearbete och arrangerade sysselsättningsformer, säger Niklas Milton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".