Rönnskärsverken vill släppa ut mer arsenik

Rönnskärsverken i Skelleftehamn vill släppa ut 40% mer arsenik i Bottenviken än vad gränsvärdet tillåter. Det är för att kunna producera lika mycket koppar som man gör idag. Enda sättet att stoppa utsläppet vore att stoppa produktionen.
Rönnskärsverken i Skelleftehamn vill släppa ut 40% mer arsenik i Bottenviken än vad gränsvärdet tillåter. Det är för att kunna producera lika mycket koppar som man gör idag. Enda sättet att stoppa utsläppet vore att stoppa produktionen. Som vi berättat tidigare har därför Rönnskärsverken bett Miljödomstolen att ompröva villkoren för utsläpp av arsenik. Idag fredag ska Skellefteå kommun ha lämnat in sitt yttrande till Miljödomstolen - och sagt ja till en ökning fram till 2005. Även Länsstyrelsen och Fiskeriverket har sagt ja. Nu återstår det bara för Naturvårdsverket att säga sitt innan miljödomstolen bestämmer hur det ska bli. (030904 - 1600)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".