Arbetsplatsolyckor ska minska

Medlemmarna i Skog och Trä-facket toppar statistiken för arbetsplatsolyckor, men nu startar ett projekt som ska leda till förbättrad arbetsmiljö.
Facket och arbetsgivarorganisationen Trä- och Möbelindustriförbundet ska göra en gemensam satsning för att få ned antalet olycksfall, för det är olycksfallen som ligger bakom de flesta arbetsskadorna. Lars- Erik Larsson ombudsman i Skog och Träfacket säger att ALLT som kan påverka olycksstatistiken ska ses över - även ackordslönerna. Det är främst på de små arbetsplatserna olyckorna inträffar. Det beror på att det finns många fordon i rörelse, att det finns många maskiner med rörliga delar och bärbara maskiner, som utgör risker. Projektet ska pågå i fem år och under de första tre åren hoppas man hitta en ny modell, där alla ser vad det går att tjäna på en bra arbetsmiljö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".