Bjurholm

Sparbeslut i äldreomsorgen tas om

Beslutet att spara på chefsnivå inom äldreomsorgen i Bjurholm tas om. I början av maj tog Omsorgsnämnden beslutet att minska tjänstgörningsgraden på chefsnivå med 80 procent.

På nämndens möte idag (fredag) ska beslutet omprövas och Maggi Jakobsson facklig företrädare för Kommunal och anställd inom hemtjänsten tror att politikerna inte vågar stå kvar vid tidigare beslut.

Omsorgsnämnden i Bjurholm ska under några år spara flera miljoner och 14 maj tog nämnden beslutet att på chefsnivå spara geom att minska tjänstgöringsgraden med 80 procent. Men beslutet har fått kritik och ärendet tas därför upp igen och det sker idag.

På samma möte ska man fatta beslut om ett förslag att minska bemanningen på kvällar och helger på Älvgårdens boende och en förtätning av helgtjänstgöringen.

Något som kommer att drabba hemtjänsten å de som jobbar inom äldreomsorgen.

Men att ärendet tas om är mer formalia det säger Nils-Göran Björklund Socialdemokrat och vice ordförande i nämnden. Nämden står enligt honom fast vid sparbeslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista