Grusgropsfallet

Livstidsdomar fastställda av hovrätten

Hovrätten i över Norrland fastställde idag två livstidsdomar i grusgropsfallet.

De två männen, en 21-åring och en 29-åring, hade överklagat domarna för mord i tingsrätten. Hovrätten ansåg att de båda är överbevisade om att tillsammans avsiktligt ha misshandlat en 31-årig man så svårt att han avled.

Oenighet om narkotika ska ha varit orsaken till att två män började misshandla den 31-åriga mannen när han låg och sov i en lägenhet som tillhörde den ena av de nu dömda männen. Misshandeln eskalerade med olika verktyg och slutade med att man skar halsen av 31-åringen. Efter att ha försökt rengöra lägenheten på stora mängder blod placerades den misshandlade i en bäddsoffa. Soffan och den döde transporterades med hjälp av en tredje person till en grusgrop utanför Umeå där den antändes.

Polisen fann den sönderbrända soffan och manskroppen efter att mannen anmälts saknad av anhöriga.

29-åringen hade också överklagat tingsrättens dom för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning, men fick också den domen fastställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista