Orientering

Lukas kung i skogen

Vårsäsongens största orienteringsevenemang i länet är Västerbottens 3-dagars som avgjorts i den norra länsdelen i helgen. Lukas Peterson, IFK Umeå, dominerade stort och vann herrarnas elitklass med klar marginal alla tre dagarna.

Upp till 400 orienterare ställde upp i tävlingarna som inleddes i lördags vid Bjuröklubb, fortsatte på lördagen i Röjnoret i närheten av Bastuträsk och avslutades i kustnära terräng vid Munkviken söder om Lövånger.

Lukas Peterson var överlägsen alla tre dagarna, i lördagstävlingen var segermarginalen 6,5 min och i söndagens tävling var närmaste konkurrent nästan åtta minuter efter. I damklassen i Munkviken vann Åsa Lindqvist, Umeå OK, med klara 6 minuters marginal - där var Anna Holmgren, IFK Umeå, på tredje plats. På etappen i Bastuträsk bestod damklassen av bara tre startande, där vann Elin Skantze från Järla, nästan tio minuter före tvåan Elisabeth Fries, Umeå OK.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista