Populärt förtidsröstande i EU-valet

Det är bara två dagar kvar till valet till EU-parlamentsvalet och fram till i idag har drygt 600 000 personer i landet förtidsröstat. I länet är det Stadsbiblioteket i Umeå och Stadshuset i Skellefteå som haft flest förtidsröstande med drygt 2000 vardera till och med torsdag.

Det är en strid ström av röstande som passerar Stadsbiblioteket för att rösta. Det är mycket som talar för att det blir fler som förtidsröstar i det här valet än vid förra valet säger Stellan Hallberg vid Länsstyrelsen.

Vid EU-valet 2004 förtidsröstade 652 000, men då kunde man bara rösta i postens lokaler- inte som nu på badhus, hotell och bibliotek och det tror Ingrid i Umeå kan få fler att rösta.

I länet är det Stadsbiblioteket, Universitetsjukhuset och Stadshuset i Skellefteå som haft flest förtidsröstande. 200-300 om dagen har det varit som förtidsröstat på Stadsbiblioteket och kanske hade det kunnat vara något fler om man haft fax för att kunna beställa röstkort för de som glömt det hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".