Lugnt på Täfteåfestivalen

Den åttonde Täfteåfestivalen bjuder på musik och mygg vid Barnkolonin strax utanför byn nån mil norr om Umeå. En och annan öl har också druckits i gröngräset framför scenen. Tre överförfriskade besökare har omhändertagits, annars har det varit lugnt rapporterar polisen.

Täfteåfestivalen hör till försommartraditionerna. Platsen är Barnkolonin i skogen utanför byn nån mil norr om Umeå. För åttonde gången packas livescenen, danstältet och campingen upp. Då, i torsdags, var det blött överallt... Men fredagkvällen blev soligt ljus och ljum med många myggor och mycket musik.

Musikfestivalen är gratis, och arrangeras av kulturföreningarna Humlan och Seasound. Här spelar såväl lokala band som Industri Royal och Crystal Caravan som Uppsalabandet Safe Mode och Like Rats From A Sinking Ship från Trondheim, Norge.

På gräsplanen framför scenen har en del slagit sig ner med filtar och picknickkorgar medan andra står och lyssnar med ölburken i handen. Ordningen har varit bra utan bråk, berättar polisen, men tre personer som fått i sig för mycket alkohol omhändertas.

Sveriges Radio spelar in konserterna, och resultatet hörs i radion så småningom.

Reporter: Lillemor Strömberg
lillemor.stromberg@sr.se
Foto: Mikael Lindberg
mikael.lindberg@sr.se
Ljudtekniker: Mikael Lindberg & Christer Blomgren
christer.blomgren@sr.se