Osäkerhet för inlandsflyget igen

För drygt två månader sedan såg det ut som att situationen för inlandsflyget skulle vara stabil fram till oktober år 2006. Nu är situationen osäker igen efter att Rikstrafiken bara får köpa in trafik för ett år.
För ett par månader sedan meddelade statliga Rikstrafiken att Skyways och Swedline skulle få förtroendet att sköta flygtrafiken mellan Stockholm, Arlanda och Lycksele, Vilhelmina, Gunnarn och Hemavans flygplaster. Detta efter att Danish Air Transport, DAT, sagt upp sitt avtal i förtid. I går kom nya besked - avtalet kan bara tecknas för ett år. Resten måste upphandlas på nytt eftersom regeringen inte vill skjuta till de pengar som ett längre avtal kräver. På flygbolaget Skyways vet man inte vad det här egentligen innebär. - Det är klart att det är en osäkerhet för all anställd personal, ytterligare en gång, säger Jan-Olov Bergling som är ansvarig för affärsutveckling på Skyways. Personalen på plats har fått vara med om flera snabba kast. - Vi hade hoppats att det här skulle bli lite stabilt några år framöver, säger Jan-Olov Bergling.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".