Bra sexliv för ryggmärgsskadade

Ny forskning visar att det är möjligt att ha en tillfresställande sexualitet och att det går att få orgasm även efter en skada på ryggmärgen.
Det framkom igår när Riksförbundet för trafik- och polioskadade, RTP höll konferens om ryggmärgskadade kvinnors sexualitet. Fyra konferanser ska hållas i landet och erfarenheterna som kommer fram från deltagare som själva är ryggmärskadade kommer att tas tillvara. En av landets ledande forskare på ryggmärgskadade kvinnors sexualitet och barnafödande, Ninni Westgren som är verksamhetschef för landets specialistklinik för ryggmärgskadade vid Karolinska institutet i Stockholm, säger att det är viktigt att ryggmärgskadade kvinnor kan dela sina erfarenheter med andra kvinnor. För att kvinnan ska ha ett bra sexliv så spelar det en stor roll att kvinnan har kunskap om sin skada men Ninni Westgren säger också att kvinnan syn på sin egen sexualitet och omgivningens attityder spelar en stor roll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".