Brottsoffermyndigheten kan få fler arbetsuppgifter

Verksamheten vid Brottsoffermyndigheten i Umeå, som idag har mellan 30 och 40 anställda, ska gås igenom av en enmansutredare. Det beslöt regeringen igår. Personalen på Brottsoffermyndigheten tror att de kan få fler arbetsuppgifter. Bland annat när det gäller att samordna frågor som gäller våld i nära relationer.
En tidigare utredning har kommit fram till att det är nödvändigt att upprätta en nationell handlingsplan för att komma tillrätta med mäns våld mot kvinnor i hemmet. För att klara av det behövs en nationell samordnare, som tar fram den där planen. Idag beror mycket av åtgärderna på vilken kommun man råkar bo i eller i vilket polisdistrikt man hör hemma, hur stort intresset där är. Därför ska enmansutredaren i utredningen se om det är möjligt att ge Brottsoffermyndigheten den nya uppgiften. - Den är verkligen lämplig för ändamålet, anser Britta Bjelle, generaldirektör för myndigheten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".