Mindre pengar till SR

Regeringen drar tillbaka utlovade pengar till Sveriges Radio, SR, i budgetpropositionen. SR får 37 miljoner kronor mindre än väntat år 2004 och 2005. Uppsägningar väntas.
- Om det minskade anslaget slår igenom till de lokala kanalerna kommer vi att få mycket svårt att klara det uppdrag som riksdagen lagt på Sveriges Radio, säger Tommy Engman, kanalchef för SR Västerbotten. Tommy Engman anser att det är en inkonsekvent och för radion förödande massmediepolitik att öka kraven på kvalitet i public service-radion samtidigt som regeringen minskar anslagen. Ännu mer beklämmande är det att nedskärningen för SR nu beror på att pengarna för TV:s digitala distribution inte räcker till, säger Tommy Engman. Sveriges Radios VD Lisa Söderberg säger att regeringsförslaget innebär att Sveriges Radio förmodligen måste säga upp personal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".