Mindre pengar ingen nedskärning

Det blir inte alls besparingar för Sveriges Radio, det skriver kulturdepartementet i ett pressmeddelande idag. Mindre pengar avsätts i budgeten, men det var planerat sedan tidigare. Sveriges Radio anser sig fått andra besked.
I går berättade vi om Sveriges Radios överraskning över att de särskilda medel som under två tidigare år tilldelats av Kulturdepartementet har minskats med 37 miljoner kronor. I dag har Kulturdepartementet skickat ut ett pressmeddelande som hävdar att detta inte innebär någon nedskärning av av de särskilda medlen, utan att nästa års lägre medelsnivå ingår i en totalsumma som fastställdes för två år sedan och som presenterats i pressmeddelande och faktablad. Sveriges Radio är av en annan uppfattning om vilka besked som givits av departementet, och hänvisar till budgetpropositionens skrivning, som är den källa som Sveriges Radio förlitat sig på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".