En lång dag efter skotten i Skellefteå

Polisen har varit mycket förtegen om händelseförloppet vid skottlossningen i Skellefteå. Krisgrupper har arbetat natt och dag till stöd för anhöriga och vittnen till händelsen.
I går kväll strax före 11 kom ett larm om en skottlossning i en stadsdel i centrala Skellefteå. En man hade skjutit och skadat sin sambo och även hennes dotter. När en granne kom till platsen och försökte ingripa avlossade mannen flera skott även mot grannen. Sedan tog mannen sitt eget liv. Sambon vårdas fortfarande på lasarettet och dottern avled när hon kom in till sjukhuset i natt. Grannens tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt. Polisen har i dag gjort en teknisk undersökning och förhört vittnen till händelsen, men eftersom gärningsmannen själv tog sitt liv bedöms brottet som uppklarat. Krisgrupper har arbetat hela natten och dagen som stöd för anhöriga och vittnen till händelsen. Skolan där den unga flickan som avled i natt gick, har haft en tyst minut idag och planerar en minnesstund på fredag. Undervisningen har till viss del ställts in. Kyrkorna har stått öppna för alla under hela dagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".