Umeå

Kvinna såg våldtäktsmannen

Polisen har fortfarande inte hittat någon misstänkt för våldtäkten som begicks i Gammliaskogen i Umeå förra veckan. Nu går Umeåpolisen ut med att kvinnan såg mannen redan innan överfallet.

Kvinnan observerade mannen när hon lämnade sitt jobb vid klockan 21.20 den aktuella kvällen. Mannen stod då på en parkering utanför universitetssjukhuset. Carina Lundberg, som är Umeåpolisens talesperson i fallet, tror att mannen  följde efter kvinnan från parkeringen till Gammliaskogen, där han slog till. Larmet till polisen kom strax före klockan 22.00 samma kväll.

Tidigare har kvinnan lämnat signalement som har varit polisens starkaste kort i jakten på mannen under veckan. Att man nu vet att kvinnan såg mannen innan överfallet har stor betydelse för utredningen, berättar Carina Lundberg.

Den kniv som hittades under helgen i närheten av den plats där kvinnan överfölls har inte lett till något genombrott i utredningen. Polisen har nämligen inte kunnat fastställa om kniven användes i överfallet eller inte.