Bra dricksvatten i Umeå

Umeås dricksvatten är bra. Det poängterade majoriteten i Umeås miljö- och hälsoskyddsnämnd i går. Anledningen är att det rått delade meningar om vattnets kvalité. Miljönämndens ordförande, vänsterpartisten Erik Danielsson, har i medierna hävdat att dricksvattnet tidigare innehållit rester av bekämpningsmedel. Gifterna skulle ha kommit från den plantskola som ligger i Kullaområdet, där vattnet hämtas. Men nu slår alltså dom andra politikerna i miljönämnden fast analyser visar att Umeås dricksvatten visst är bra - att kvalitén uppfyller Livsmedelsverkets riktlinjer.
Företaget som driver verksamheten vid Piparböle plantskola, Svenska skogsplantor, blev nyligen anmält av miljökontoret. Företaget ska ha brutit mot det tillstånd som man fått av miljö- och hälsoskyddsnämnden, genom att ha använt bekämpningsmedel som man inte har haft tillstånd för.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista