Åsele

Man avled av skottskada

Tidigt i morse avled en 21-årig man i centrala Åsele av en skottskada. Enligt Peder Jonsson, som är Västerbottenpolisens informatör, avlossades skottet under en fest.

Det var vid 05.00 i morse som SOS Alarm fick larmet om en skottlossning i centrala Åsele. En 21-årig man hade skottskadats, men när en läkare kom till huset konstaterades det att mannen var död.

Under dagen har polisen gjort en teknisk undersökning i huset där skottet avslossades och förhört sex, sju personer, som fanns på plats i samband med skottlossningen. Enligt Peder Jonsson som är polisens informatör jobbar polisen nu för att få en så tydlig bild av händelseförloppet som möjligt.

Tillsammans med kyrkan i Åsele och räddningstjänsten har Åsele kommun upprättat en krisgrupp med anledning av morgonens händelse. I dag samlades sörjande i församlingshemmet.
– Det kom många ungdomar och mamman till den avlidne var där. Vi hade en fin samling och många dröjde sig kvar för att samlas i chocken. Alla befann sig i chock, säger Christina Cederberg, diakon i Åsele Kyrka.

Kan du säga något om hur stämningen var?
– Den var tryckt. Det var mycket tårar.

Krisgruppen kommer att finnas kvar för de som känner att de behöver det.
– Det poängterades både från kyrkoherdens sida och från oss andra att vi finns för de sörjande, säger Christina Cederberg.

Reportrar
Tommy Karlsson Ravström
tommy.karlsson-ravstrom@sr.se
Alexandra Malmqvist-Olsson
alexandra.malmqvist-olsson@sr.se