Fortsatt hot mot norrländsk travsport

Hotet om att en travbana i Norrland läggs ned lever vidare. Det säger Solängets travordförande Torbjörn Edlund efter gårdagens möte med STC, Svenska Travsportens Centralförbund.
Mötet i går gav klara besked om att norr nu står mot söder säger Torbjörn Edlund, travordförande på Solänget, till Sveriges Radio Västernorrland. Travet måste enligt STC spara drygt 60 miljoner kronor. I norr är man överens om att det är slopade bidrag till hästägare, uppfödare och tränare som ska fylla sparkravet, mötet idag visade att uppfödarna och tränarna direkt motsätter sig en sån modell. Edlund gör bedömingen efter mötet att det kommer att försvinna travdagar i norr redan nästa år. Och vad värre är: I dom södra regionerna och hos STC finns idag tankar och planer på att en eller möjligen två travbanor ska läggas ned. Både Solänget, Dannero och Skellefteå har nämnts i dessa sammanhang. Dessa tankar förstärktes tyvärr under dagens möte säger Torbjörn Edlund. Travsverige är indelat i sju regioner, varje region har en person utsedd för att delta i de här diskussionerna tillsammans med folk från STC och ATG. Nästa möte kommer nästa fredag, sedan ska denna oerhört viktiga fråga för travsporten avgöras den 21 oktober.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".