Byasågen på Holmön är öppen när Norrlandsveckan pågår
Holmön

Holmöborna vill blir fler

Så ska vi till Holmön utanför Umeå där det just nu pågår en Norrlandsvecka som kulminerar i Holmöns visfestival nu till helgen. Tanken med veckan är att locka fler besökare och visa upp hur det är att leva på Holmön.

För att visa upp Holmön sker det  en hel del aktiviter under veckan. Holmöborna öppnar upp sina hem för besökarna. Det finns loppis, byasågen i gång och i kväll är det berättarafton på Holmöns båtmuseeum.

Vid Byasågen träffar jag en av dom som valt att besöka Norrlandsveckan på Holmön.

Philip Reilley från England berättar att han är ute på båtsemster och då bland annat har lagt till i Umeå och passat på att åka över till Holmön. Han känner till att det är Norrlandsvecka på ön, men när jag frågar honom om hans besök kommer få honom att flytta dit säger han skrattande att så blir det inte. Jag skulle inte klara av kylan och snön, säger han:

Lena Tengnér, en av arrangörerna bakom Norrlandsveckan på Holmön, hoppas dock att Norrlandsveckan ska bli ett återkommande inslag på Holmön och locka fler att bosätta sig där.

Reporter Tommy Karlsson Ravström

tommy.karlsson-ravström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".