Bjurholm golfbana. Foto Tommy Engman.
Bjurholm

Lika många golfare som tidigare år

Sommartid är golfartider och trots det regniga vädret så märker de flesta av länets golfklubbar ingen större förändring i antal golfare om man jämför med tidigare år. Det visar en rundringning som P4 Västerbotten gjort.

En golfklubb som varit ifrågasatt tidigare är Bjurholms golfklubb. I april i år fick klubben låna 800 000 kronor av Bjurholms kommun och det upprörde många Bjurholmsbor som tyckte att kommun kunde använda pengarna till något annat.

Lena Björklund golfklubbens nya ordförande och hon säger att klubben nu ska försöka visa bjurholmsborna att den behövs och är viktig för medborgarna.

Bjurholms golfklubb har mellan 40 och 50 greenfee-gäster varje dag,vilket är ungefär som förra året. Med green-fee gäst menas att personen är medlem i en annan klubb och spelar till reducerat pris. En av de som spelar på Bjurholms golfklubb är medlemmen Jonas Grundström som får instruktioner av Jamal Sherif. Han bor i Stockholm och har inte spelat så mycke i Bjurholm än den här sommaren eftersom hans semester just har börjat.

Reporter Adam Wännman Zetterqvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".