Holmsund

Övergivna båtar- säkerhetsproblem

Småbåtshamnen i Holmsund riskerar att bli en livsfarlig plats. Övergivna båtar som står på land tar stor plats och kan rasa.

Ingvar Waara  ser ledsamt på dom än gång fina båtarna, men som lämnats på land för att till slut bara vara vrak. När jag går runt bland båtarna som står i metall och träställningar förstår jag honom, det känns som att båtarna är lämnade att dö.
 
Problemet med övergivna båtar Patholmsvikens småbåtshamn i Holmsund påverkar Ingvars arbete dagligen. Även i Kåge och Bureå har man tidigare haft liknande problem, men efter att man höjt avgifterna har båtarna försvunnit.
Ingvar berättar att det finns en mängd olika anledningar till att människor lämnar sina båtar, men dom övergivna båtarna tar stor plats och innebär också en fara. Eftersom att ställningarna som båtarna står på tillslut ruttnar kan båtarna rasa och bli helt livsfarliga. Något Ingvar tycker båtägarna borde tänka på.

Reporter Robert Lundgren.

robert.lundgren@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".