En balkong utan golv är spärrad. Foto Åza Meijer/SR Västerbotten
Skellefteå

Balkongolyckan en väckarklocka

Just nu byts eller repareras balkonger i Skellefteå. Den tragiska olyckan när en 30-åring avled efter att han och en kompis föll ner vid ett balkongras, har resulterat i att fastighetsägare i Skellefteå inspekterar och åtgärdar fel på deras balkonger.

Många balkonger i Skellefteå byts ut eller repareras som följd av den tragiska olycka när en 30-åring avled efter ett balkongras i våras. Kjell Lång på teknik-konsultbolaget WSP, som just nu åker runt och kontrollerar balkonger i betydligt större utsträckning än tidigare, berättar att ungefär 20 procent av balkongerna behöver någon slags åtgärd. Han berättar att olyckan blev en väckarklocka för många fastighetsägare och Björn Lundmark på Lööve som tillverkar balkonger håller med:

- Vi har mycket att göra idag säger Kjell Lång till P4 västerbotten.

Vad gäller olyckan där 30-åringen omkom, så pågår polisutredningen fortfarande och många ska höras berättar Johan Kristiansson vid polisen. Brottsrubriceringen är fortfarande vållande till annans död, men ingen misstanke om brott finns idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".