Karolina Westberg försvarare UIK Foto: Inga Korsbäck
Sport

UIK spelare saknar kontrakt

Umeå IK har löst sin ekonomiska kris och klubben kan börja förhandla med spelarna om nästa säsong. Kravet från sponsosorerna är att UIK behåller de bästa spelarna, det säger Göran Ernstson VD för Umeå energi.

Umeå energi är ett av de kommunala bolag som tillsammans med övriga sponsorer vill att Umeå IK ska fortsätta att tillhöra de bästa damlagen i Europa. Energibolaget som nu satsar mer sponsorpengar, vill då också synas mer på tröjorna och förväntar sig att Umeå IK lyckas att behålla en stor del av årets spelartrupp.

I veckan börjar klubbdirektören Britta Åkerlund att förhandla med spelarna, där bara två har kontrakt idag. Ambitionen från Britta Åkelund är att erbjuda spelarna ett så attraktivt upplägg att man vill vara kvar. Det kan vara att kombinera fotbollspelandet med arbete eller studier. I det upplägget är sponsorerna och de kommunala bolagen viktiga säger Britta Åkerlund.

En av alla de spelare som saknar kontrakt är försvararen Karolina Westberg. Men signalerna från sponsorerna och klubbens ambition är något som hon tror kan få spelare att stanna.

Reporter Inga Korsbäck

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".