Tung trafik på ersättningsvägar oroar

Stoppet för trafik tyngre än tolv ton över bron på E12 vid Vännäsby gör att ersättningsvägarna för den tyngre trafiken nu får en betydande trafikökning, något som som oroar boende efter vägen mellan Strand och Röbäck.

Carina Eliasson är tillförordnad kommisarie på trafikavdelningen vid Umeåpolisen säger att det kommit många samtal som påtalat höga hastigheter efter sträckan.
– Det är bland annat de som bor efter vägen och vistas och färdas som är djupt oroande över den belastning som nu har blivit. Vi kommer att bevaka hastigheten för att sträva efter att få en så trafiksäker miljö som möjligt.  

Lennart Andersson vid Vägverket i Umeå har efter påringning från skolan i Sörfors lovat att göra vad han kan för att minska hastigheten och andra störningar efter ersättningssträckan för den tunga trafiken mellan Vännäsby och Röbäck. Carina Eliasson vid trafikpolisen säger att alla måste hjälpas åt nu när den tunga trafiken måste köra sträckan som bland annat går förbi skolan i Sörfors.
– Vi vädjar till alla som färdas här att visa respekt och hänsyn till gällande hastighetsbegränsningar.

Reporter: Anders Wikström
anders.wikstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".