Foto: Umeå brandförsvar
Hörnefors

Villa brann i Hörnefors

Uppdaterad 17:14
I Hörnefors bröt en kraftig brand ut i en villa under eftermiddagen. Nu är den släckt, efter insatser av räddningstjänst från både Umeå och Hörnefors, men Hörnefors räddningstjänt har personal kvar för bevakning.

Klockan 14.30 larmades Brandförsvaret i Umeå till en villabrand i Hörnefors. När Brandförsvaret anlände var hela villan rökfylld och rökdykare som skickades in hade ingen sikt alls utan fick använda värmekamera för att hitta igen var det brann. Samtidigt skumfylldes vindan och med hjälp av stegbil fick brandmän kapa hål i taket för att kunna släcka bränder på vindan. Släckningasarbetet försvårades av att hela villan var isolerad med spån.

Ingen hemma
Fastighetsägarna var inte hemma när branden utbröt och det är okänt varför branden starat. De materiella skadorna blev omfattande men ingen person kom till skada. Villan kommer att bevakas under natten och under morgondagen tas nytt beslut om vad som ska hända med den brandhärjade villan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".