skellefteå

Kaplanskolan sjukdomsdrabbad

Sjukfrånvaron har ökat på Kaplanskolan och förskolan i Inre Ursviken. I Inre Ursviken är i vissa klasser hälften av eleverna hemma i dag.

Nu har elever på Kaplanskolan i Skellefteå insjuknat. Under måndagen och tisdagen är fler än normalt sjukanmälda på skolan och 12% av eleverna var hemma igår.
På förskolan i Inre Ursviken är i vissa klasser så många som hälften av eleverna hemma. Det handlar då om förskoleklass upp till årskurs fem. Det är däremot väldigt ojämt i klasserna och det är ett fall som är konstaterad nya influensan.

På Söböleskolan har sjukläget stannat av. Idag är de 52 sjuka på skolan som hade hela 160 elever hemma under starten av förra veckan. Men på närliggande Sunnanåskolan är 30 elever och en anställd sjuka, och här är även förskolan drabbad av sjukfrånvaro.

Policyn är att skellefteborna ska ha garanterad omsorg från förskola till och med årskurs 5. Men blir det stora störningar i verksamheten på grund av influensan så är det i första hand 6-9-skolor som stängs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".