skellefteå

Hästkliniken läggs ned

ATG Hästkliniker AB lägger ner Hästkliniken i Skellefteå. Enligt ATG är orsaken att kliniken inte blir lönsam när ATG tar bort ett regionalt stöd som gått till mindre kliniker med ett litet hästunderlag.

Under julhelgen 2006 totalförstördes den gamla kliniken av en brand. Med hjälp av försäkringspengar byggde ATG upp kliniken till en kostnad av 7 miljoner kronor, och i juni förra året återinvigdes kliniken. Hälften av lokalytan hyrs ut till Skellefteå Veterinärstation.

Samtidigt som Hästkliniken i Skellefteå stängs så satsar ATG 1,3 miljoner kronor på kliniken i Umeå. 70 procent av de hästar som kliniken i Skellefteå behandlar är ridhästar och 30 procent kommer från travsporten. Ett problem för travsporten har varit att klinikens veterinär jobbat halvtid.
– Problemet för oss aktiva är att det bara är öppet varannan vecka. Det är svårt att bestämma om en häst ska vara halt varannan vecka, säger Christian Månsson, travtränare på Skelleftetravet.

Eventuellt kommer någon annan än ATG att driva den moderna Hästkliniken i Skellefteå vidare.

Magnus Bergner
magnus.bergner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".