TÄRNABY

Rekordtidig skidpremiär

Det blir en rekordtidig skidpremiär i Tärnaby den här säsongen. Redan i morgon, en vecka tidigare än planerat öppnar Ingemarliften och enligt Strömma turism kan det här vara svenskt rekord i tidig liftöppning.

– Vi är nästan alltid först med att öppna våra backar, men i år måste det ju vara svenskt rekord! Det är en kombination av perfekt genomförd snöläggning och bra väderhållanden men framför allt är det tack vare vår personals långa erfarenhet av snöläggning i marginaltemperaturer, som Tärnaby kan öppna rekordtidigt säger Thomas Ringbrant, platschef.

– Vi har producerat mycket snö i Ingemarbacken som är lång och bred. Vi kan därför erbjuda en backe som har fullängd och fullbredd, vilket är ytterst ovanligt denna tid på året. Ingemarbacken är 700 m lång och över 100 m bred, fallhöjd 165 m, fortsätter platschefen.

Helgens öppning i Tärnaby blir en bonushelg, lördagen därpå öppnar även Centrumliften i Hemavan.

– Vi är oerhört glada att vi kan erbjuda svenska skidentusiaster och världens skidlandslag bra backar så här tidigt på året. Personligen tror jag att vi kommer få se en hel del glada skidåkare i liften redan till helgen, säger Pelle Lindberg, VD Strömma Fjäll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".