Vaccineringen mot nya influensan försenad. Foto SVT Bild.

Vaccinleverans försenad

Landstinget meddelar att nästa leverans av vaccinet mot den nya influensan är försenad och att nästa leverans kommer först på fredag.

I onsdags inleddes vaccineringen mot influensan på länets sjukhus, och då var det sjukvårdspersonal och patienter i en riskgrupp som vaccinerades. Nu har nästa leverans blivit försenad. Den kommer inte förrän nästa fredag och det innebär att vaccinationen av riskgrupper på sjukhus kommer att försenas.
Även starten av vaccinering av riskgrupper på hälsocentralerna förskjuts från sista veckan i oktober till första veckan i november.

Mats Brännström, verksamhetsområdeschef för närsjukvården, skriver i ett pressmeddelanden att landstinget inte råder över hur vaccin levereras till länet.

För att kompensera för förseningen föreslår nu Smittskyddsenheten i länet att vårdpersonal bara får en dos vaccin tills vidare.
Det anses att det är enkelt att få tag i just vårdpersonal för en andra vaccindos, om man i det läget fortfarande anser att det är nödvändigt med två doser för friska personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".