umeå

Älgarna vid E4 kan skjutas

Älgarna som uppehåller sig vid E4 vid Haga nära centrala Umeå kan komma att skjutas. Ett jaktlag ska i första hand försöka jaga iväg älgarna som av och till uppehållit sig vid E4 sedan i onsdags kväll. Om inte det går ska älgarna skjutas.

Enligt vakthavande polisbefäl Ann-Sofie Sundberg finns det ett beslut om avlivning. Vägverket har satt upp "varning för älg"-skyltar längs vägsträckan.

På onsdagkvällen avlossade polisen varningsskott för att skrämma bort dem och då försvann de in i skogen, men under natten mot fredagen har älgarna kommit tillbaka och polisen har inte lyckats skrämma iväg dem.
– De bryr sig varken om poliser eller polishundar, säger vakthavande polisbefäl Ebbe Nyberg som tjänstgjort under natten mot fredag.
I onsdags kväll avlossade polisen varningsskott mot de två älgarna, en ko och en kalv, för att de uppehöll sig för nära E4 vid Haga, inte långt från centrala Umeå. Vakthavande polisbefäl sa då till P4 Västerbotten att älgarna inte var särskilt rädda för poliserna, som kom så nära som tre meter från djuren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".