Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
1 av 2
Vilhelminas kommunvapen
2 av 2
Julbord. Foto SVT bild
Vilhelmina

Julmaten kommer från Vilhelmina

Mat från Vilhelmina är populärt i Stockholm. Åtminstone om man ser till de flesta av de 232 rätterna och tillbehören på Restaurang Tyrols vilda julbord på Gröna Lund som kommer från Lapplandskommunen.

Carola Bergh, utbildningsledare på Malgomajskolans Hotell och restaurangprogram, tror att det är det exotiska som lockar.

Malgomajskolans Hotell och rastaurangprogram levererar en älgpaté med lingonchutney till julbordet på Gröna lund.
Elias Olofsson är en av tretton elever i årskurs tre som ska på en månads praktik och hjälpa till med julbordet på Tyrol i december. Elias klasskamrat Emelie Olofsson tror att upplevelsen hos besökarna till det vilda julbordet är mer äkta om elever från Vilhelmina kommer och hjälper till på restaurangen istället för elever från Stockholm.

--Man har ju varit med på älgjakten och jagat så det är ju mer som på riktigt . Det känns inte riktigt som att dem (stockholmarna) är ute i skogen på jakt, plockar kantareller säger hon och skrattar. -

- Nä men man har lite mer livserfarenhet av det så att det är lite mer trovärdigt när man säger det.

Reporter David Rydenfalk.

david.rydenfalk@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".