S inlandsman lämnar riksdagen

Socialdemokraten KG Abramsson från Vilhelmina lämnar riksdagen nästa år. Efter tre mandatperiodet som riksdagsman tycker Abramsson att det får räcka.

– Jag tycker jag har gjort mitt i politiken efter nästan trettio år på heltid.

Efter tre mandatperioder i riksdagen och dessförinnan 16 år som antingen kommunalråd eller andre vice kommunalråd i Vilhelmina är det dags för KG Abramsson, 62 år, att runda av.

Det han ska ägna sig åt i stället är att avsluta tjänstemannajobbet på Vilhelmina kommun som han varit tjänstledig från och så är han ju ordförande i arbetarekommunen.

Under hösten har tre riksdagsledamöter från länet lämnar det här beskedet. Socialdemokraten Britta Rådström och kristdemokraten Gunilla Tjernberg är de två andra.

Att Rådström och Abramsson lämnar riksdagen innebär förändringar i Socialdemokraternas representation från Västerbotten. Men KG Abramsson är inte orolig för återväxten:

– När vi haft valkonferens 12 december då vet vi hur laget kommer att se ut, och jag tror att det laget kommer att försvara Norrland och Västerbotten och de intressen som vi har i vårt parti.

Reporter: Peter Öberg
peter.oberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".