DÖDSOLYCKAN I UMEÅ

Tända ljus för olycksoffren

Trafikolyckan vid ett bostadsområde i Umeå igår kväll, där två personer i 18-årsåldern omkom, har satt sina spår idag. Kring den minnesplats som gjorts i ordning där bilen åkte av vägen har personer kommit och gått under dagen.

 Femton tända ljus brinner framför en sten som har rest vid vägkanten på Sandbacka. Människor stannar till för att titta eller stå en stund vid olycksplatsen.

– Det vi kan konstatera är att en bil har gått av vägen och att två människor tyvärr har omkommit och att två skadats, säger Tomas Wikberg, som är chef för trafikpolisen i Umeå och leder utredningen efter olyckan.

Det var kring klockan tio igår kväll som bilen med fyra unga människor åkte av vägen och in i ett träd. Två av dem omkom och de två andra skadades och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen i Umeå, en med allvarliga skador.

Bromsspår i kombination med att resterna av trädet som nu ligger uppsågade på platsen berättar om hur en så allvarlig olycka kunde hända vid ett bostadsområde mitt inne i stan.

– Det är 50 kilometer på sträckan och förmodligen har det gått fortare än så. Tittar man på skadorna så har det förmodligen gått snabbare än 50 kilometer, säger Tomas Wikberg.

– Hur går utredningen vidare nu?

– Det kommer att göras tekniska undersökningar av bilen, höra vittnen och höra de skadade på sikt, säger Tomas Wikberg, chef för trafikpolisen i Umeå.

Reporter Gunnar Lantz
gunnar.lantz@sr.se 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista