Innebandy

Dalen bättre men förlorade

IBK Dalen dominerade men hade svårt att få hål på Täbys landslagsmålvakt Daniel Ramsin och därför förlorade Dalen hemmamatchen i Gammliahallen med siffrorna 2-5.

Täby hade flyt i inledningen av matchen och gick tidigt ifrån till ledning med 2-0. Dalen såg ut att komma in i matchen efter att Ketil Kronberg reducerat, men snabbt därefter gjorde Täby 3-1.

I det läget fann Dalens målvakt Martin Rudeström för gott att lämna målburvaktandet till Fredrik Hörnqvist som sedan gjorde en stormatch.

I slutet av första perioden gjorde 17-årige Filip Stenmark ytterligare ett reduceringsmål för Dalen och ställningen var då 3-2 till Täby. Dalen dominerade spelet resten av matchen med en storspelande världsmålvakt i form av Täbys Daniel Ramsin gjorde att Dalen aldrig kom ifatt. Istället kunde Täbys Linus Jämtedal i slutskedet av matchen göra två ytterligare mål för stockholmslaget när Dalen pressade på som mest för att komma närmare.

I tabellen ligger IBK Dalen nu sjua med 12 poäng efter åtta spelade omgångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista