DÖDSOLYCKAN PÅ SANDBACKA

Polisen hör vittnen

Polisens utredning kring dödsolyckan på Sandbacka i Umeå förra veckan går vidare och vittnen ska höras. Bland annat ska polisen höra föraren till den andra bil som ska ha funnits på platsen när olyckan inträffade.

– Föraren till den andra bilen som figurerar i sammanhanget är inte misstänkt för något brott, det säger kammaråklagare Andreas Bogseth som leder förundersökningen.

Han säger också att det kan vara så att den föraren blev omkörd av olycksbilen just före kurvan.

Polisen var i kontakt med föraren till den andra bilen strax efter olyckan, men några utförligare förhör har inte hållits än, utan det sker nu i början av denna vecka.

I dag kommer en polisman från Skellefteå till Umeå för att göra en ny undersökning av olycksplatsen. Han är van vid den här typen av utredningar och ska titta på platsen och på bromsspår och foton från olyckskvällen.

I dagarna ska polisen också höra den passagerare som blev minst skadad, och några personer som blev vittnen till olyckan i onsdags kväll.

Reporter Peter Öberg
peter.oberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista