Umeå

Bostaden gör om upphandling

AB Bostaden i Umeå gör om upphandlingen av nybyggnation på Geografigränd som ska ersätta de nedbrunna husen. En dom i Länsrätten är anledningen.

 Länsrätten gav tidigare i höst NCC rätt när de överklagade upphandling.

– Vår utgångspunkt var att överklaga. Men det skulle kunna leda till att vi varit tvungna att genomföra ett projekt som vi inte valt som det mest fördelaktiga alternativet, säger vd Ann-Sofi Tapani i ett pressmeddelande.

– Nu kan vi istället göra om upphandlingen, vilket gör att vi den här gången kan vara mer tydliga med vad vi vill åstadkomma på Geografigränd.

Bedömningen är att tidsplanen inte kommer att försenas alltför mycket. Stora delar av detaljplanearbetet är förberett och mycket av tanke- och idéarbetet är också gjort.

- Vårt mål är fortfarande att kunna skapa ett boende med alla de perspektiv vi jobbar efter - det ekologiska, sociala och ekonomiska som ska ge ett fint boende på Geografigränd inom två år, säger Ann-Sofi Tapani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista