VI I FEMMAN

Pirrigt på Västangård

Klockan tio i förmiddags sändes uttagningen till Vi i femman och femteklassare runt om i landet satt beredda. På Västangårds skola i Umeå kände eleverna lite extra press eftersom femmorna i fjol kom ända till tevehuset i Stockholm. Linnea Frohm och Caroline Henriksson har pluggat på.

Vi i femman sändes i radio första gången 1963 och för första gången i TV 1970. I år är det ungefär 70 000 elever i hela landet som kan vara med och slåss om en plats i uttagningstävlingen.

Tävlingen sänds i SVT:s Barnkanalen och samtidigt på SR:s Vi i femman webb.

– Jag minns att jag tyckte det var svåra frågor, säger Mikael Nordlund, lärare på Västangårdsskolan, som gjorde uttagningsprovet för drygt 20 år sedan.

Eleverna i klass fem på Västangårds skola i Umeå var både förväntansfulla och pirriga inför testet. Men så har de också lite extra press på sig eftersom femmorna i fjol vann Revanschen och fick flyga till TV-huset i Stockholm.

Linnea Frohm och Caroline Henriksson elever i klass fem tyckte nästan alla frågor var lätt och hoppas att de går vidare.

Reporter Filippa Armstrong
filippa.armstrong@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista