Novemberkultur på lasaretten

Just nu fylls länets tre lasarett med kultur.

I veckan drar nämligen Novemberblues igång på länets sjukhus. Arrangörerna kallar det själva för en sjukt bra kulturfestival.

Ann Helen Littbrand samordnar kultur inom landstinget och målet för Novemberblues är helt enkelt att tillvaron ska bli lite ljusare när mörkret tagit ett fast grepp och oss alla.

Det är andra året som kulturarrangemanget ordnas. Novemberblues är ett samarbete med Film i Västerbotten, som visar filmen Elkland i salong och intern-TV, Länsbiblioteket med böcker och högläsning för de yngre som ligger inne och Norrlandsoperan kommer med dansföreställning och musik framförd av delar ur symfoniorkestern.

Med hemslöjdsföreningens hjälp kan utvalda få tillverka ting i trä med hjälp av slöjdaren Mats Pallin.

Ann Helen Littbrand säger att det var inte självklart att Novemberblues skulle få ett andra år men när man samlat ihop intrycken var det helt klart att det skulle jobbas för ett år två.

ALVA kultur, centrum för kultur i vården på Norrlands universitetssjukhus, håller i trådarna Ann Helen Littbrand och Hanne Eklund jobbar med kulturfrågor.

Dom ser nu till att allt ska klaffa när korridorer och ljusgårdar fylls av blues.....

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista