Nya leveranser av influensavaccin

Nästa vecka får landstinget vaccin mot svininfluensa vid två tillfällen. Allt som allt levereras 20 000 doser och hälften av det levereras på tisdag och södra Lappland och avlägsna delar av Skellefteå får då det mesta av vaccinet.

På tisdag och torsdag får landstinget sammanlagt 20 000 doser vaccin mot svininfluensan. Umeåområdet får det mesta av vaccinet på torsdag. Information om vaccineringen finns på landstingets hemsida och i annonser i tidningen. Det finns också ett telefonnummer att ringa om man undrar över något, men dit kan man inte ringa för att ta reda på om det finns vaccinslattar kvar, det säger Mats Brännström.

Det telefonnummer man kan ringa är 090/7858500 om man har frågor om vaccineringen.

 De som landstinget nu börjar att vaccinera är barn mellan tre och fem år och deras föräldrar och för barn gäller en halv dos av vaccinet. De allra minsta barnen de mellan sex månader och tre år så är det ändrade planer, något vi berätttade om under fredagen. För de minsta börjar vaccineringen V 48 i västerbottens län och det beror bland annat på oklarheter kring vaccinet och biverkningar för barn som kan ha allergi i släkten. Men olika landsting gör olika bedömningar. Landstinget i Stockholm börjar vaccinera barn under tre år redan nästa vecka.

Reporter Inga Korsbäck.

inga.korsback@sr.se

20091113 16:30:04

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".