Umeå

Fem personer anhållna

Fem personer med anknytning till kriminella mc-gäng sitter anhållna i Umeå sedan natten till lördag misstänkta för narkotikabrott. Det var i samband med att Red Devils, som är en officiell supporterklubb till Hells Angels, höll en fest i helgen som polisen gjorde en razzia.

Polisen grep först en person sent på fredagskvällen misstänkt för narkotikabrott och därefter gjordes husrannsakan på flera adresser bland annat Red Devils klubblokal på Teg och flera beslag av narkotika gjordes och som en följd därav greps och anhölls totalt fem personer.

Som en följd därav anhölls senare under natten totalt fem personer på olika sätt misstänkta för inblandning.

– Polisen har en tydlig strategi mot dessa grupperingar genom att bland annat punktmarkera och lagföra dem i deras kriminella verksamheter, säger kommissarie Lars Kelly i ett pressuttalande.

– Medlemmar i organisationen Red Devils MC är officiell supporterorganisation till Hells Angels och har gjort ett medvetet val att stå utanför samhället och dess lagar. Dessa organisationer tjänar pengar med kriminella metoder. Basen i dessa grupperingars kriminella verksamhet är narkotikaaffärer, illegal införsel, indrivning och beskyddarverksamhet. Sedan tvättas svarta pengar vita framför allt via egna till synes legala entreprenadverksamheter och spelbolag.

– Personer i dessa organisationer är inte heller främmande för att nyttja samhällets olika skyddsnät, fortsätter Lars Kelly.

Samtliga anhållna är fortfarande frihetsberövade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".