Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Skellefteå

Bönder och konsumenter diskuterar mat

Publicerat tisdag 17 november 2009 kl 16.59
Får i Eriksdal. Foto: Åza Meijer /SR Västerbotten.

I kväll träffas bönder och konsumenter i Skellefteå för att äta och prata mat tillsammans. Syftet är att alla som jobbar med djur och jord ska få tips om hur folk tänker när de handlar och tillagar mat.

Vad är det vi konsumenter tycker är viktigt med vår mat? Det är frågan som skelleftebygdens bönder vill ha svar på. Genom att ta med sig ingredienserna till en folkhögskola som ska laga maten får bönder och konsumenter prata om öppna landskap, klimat och mat i största allmänhet.

Att sitta tillsammans och prata har arrangören, Lantbrukarnas Riksförbund, testat på andra håll tidigare, och nu har turen kommit till Skellefteå. Konsumenterna har en otrolig makt och det borde vi berätta menar kravbonden Karin Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".