Alpina herrarna i busskrasch

Delar av alpinlandslaget kraschade på måndagen våldsamt med en minibuss. Men trots att bilen med bland andra Jens Byggmark och Johan Pietilä Holmner voltade flera gånger skadades ingen allvarligt.

– De hade rejäl tur. Bilen var ordentligt tillknycklad, säger landslagstränaren Karl Andersson till TT.

Två personer, 20-årige landslagsåkaren Matts Olsson samt landslagstränaren Jesper Sundberg, fick föras till sjukhus efter olyckan. Men senare kom lugnande besked därifrån.

– Jesper hade en skråma i pannan och Matts kände lite i nacken. Men det var mest för säkerhets skull som de fick åka till sjukhuset, berättar Kalle Andersson.

– Det ska inte vara någon fara.

Det var när de svenska alpinherrarna var på väg till Europacuptävlingar i finländska Levi som olyckan inträffade nära Älvsbyn, uppger Västerbottens-Kuriren på nätet.

I bilen befann sig utöver Olsson och Sundberg även åkarna Jens Byggmark och Niklas Rainer. Landslagstränaren Karl Andersson åkte i en andra bil, som låg ett par mil efter.

– Vi andra hade tur som låg lite efter. Det såg ut att ha varit en ordentlig smäll, säger han.

Enligt Andersson inträffade olyckan när Jesper Sundberg, som körde minibussen, tvingades väja för en lastbil som hade fått sladd.

Europacuplaget kör storslalom i Levi på onsdag och torsdag. I världscupen är nästa tävlingstillfälle i helgen, då fartherrarna kör störtlopp och super-G i Lake Louise, Kanada.

Reporter Jens Bornemann/TT