Nytt tågavtal på väg

Konflikten mellan Tågkompaniet och Banverket ser ut att gå mot en lösning. Båda parter talar nu om samförstånd och dialog och ett nytt avtal som ska börja gälla på måndag håller på att förhandlas fram.
Det var missnöje över Banverkets bristande beredskap under snöovädret i mellandagarna som fick Tågkompaniets vd Sven Malmberg att säga upp ett av avtalen med Banverket. - Det var ett rop på hjälp, säger Sven Malmberg. Det var två händelser fick bägaren att rinna över för Tågkompaniet. Den ena är missnöje med hur snöröjningen, främst i södra Norrland, sköttes under juhelgen och det andra är bristen på elektriker på Luleå bangård, när Luleå energi grävde av en elkabel. Hans Gotefors, informationsansvarig på Banverket säger till P4 Västerbotten att flera olyckliga faktorer bidrog till missnöjet från Tågkompaniet, men att man har tagit åt sig av kritiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista