VK & VF i samarbete istället för konkurrens

VK-koncernen har planer på att flytta ihop VK:s och VF:s redaktioner och inleda samarbete.
– Man kanske ska titta på vilka olika typer av uppdrag tidningarna ska bevaka och sträva efter att upprätthålla räckvidden istället för den interna konkurrensen, säger koncernens vd Erik Orring.

– Vi vill upprätthålla tidningarnas räckvidd i vårt område, säger Erik Orring.

Förutom planerna på redaktionellt samarbete finns också en idé om att koncernen ska börja sända tv. På det sättet vill man nå fler människor i länet.

Om planerna på ett samarbete blir verklighet kan det innebära att Västerbottens Folkblads redaktion flyttar in hos Västerbottens-Kuriren på Västerslätt.

Erik Orring säger att de 90 redaktionella tjänstemän som finns i koncernen idag kan jobba bättre med sina olika produkter istället för att konkurrera med varandra:

– Man kanske ska titta på vilka olika typer av uppdrag tidningarna ska bevaka och sträva efter att upprätthålla räckvidden istället för den interna konkurrensen.

– Vi står inför stora förändringar på grund av ny teknik och nya vanor, så att utreda och se över hur man ska göra i framtiden är alldeles utmärkt, säger Lars Böhlin, vice ordförande för journalistklubben på Västerbottens Folkblad.

– Faran man kan se är att tidningens själ kan försvinna. Om man har för mycket samgående så kan journalisterna känna sig utbytbara, säger Böhlin.

Peter Öberg
peter.oberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista